Τι ζούμε στο Κατηχητικό Σχολείο της ενορίας μας

«φετε τ παιδία κα μ κωλύετε ατ λθεν πρός με, τν γρ τοιούτων στν βασιλεία τν ορανν». (Ματθ. ιθ’ 14)

Η μέριμνα για τη νεότητα αποτελεί κύριο μέλημα όλων μας. Στην ενορία μας λειτουργούν Κατηχητικά Σχολεία, με στόχο να οδηγήσουν τα παιδιά μας στον Χριστό και την ενάρετη ζωή. Μέσα στις πολλές μας καθημερινές δραστηριότητες υπάρχει μία ξεχωριστή ώρα την εβδομάδα που την περιμένουμε με χαρά. Το μάθημα του Κατηχητικού μας. Εκεί, έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά σε φίλους αληθινούς για να συζητήσουμε πολλά ενδιαφέροντα θέματα που μας απασχολούν.

Παράλληλα, μέσα στο Κατηχητικό μας δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η ψυχαγωγία δεν απουσιάζει από καμία μας εκδήλωση. Από την ώρα του μαθήματος μέχρι τα πρωταθλήματα και τις εκδρομές μας, ζούμε την ψυχαγωγία σε όλες τις μορφές της.

Ιδιαίτερες ευκαιρίες ψυχαγωγίας μας προσφέρονται μέσα στη χρονιά με τις γιορτές που διοργανώνουμε με αφορμή τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά κλπ. Εκεί, μικροί και μεγάλοι, απολαμβάνουμε όμορφες στιγμές που μας τις προσφέρουν τα παιδιά που με μεράκι, κέφι και δημιουργικότητα τις ετοίμασαν.

Ακόμα οργανώνουμε πρωταθλήματα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ατομικά και ομαδικά. Και είναι φανερό πως όλοι όσοι παίρνουμε μέρος, νικητές και ηττημένοι, ζούμε με ενθουσιασμό τη συμμετοχή μας σε αυτά. Και αυτό γιατί δεν μας εξασκούν μόνο στο σώμα και στη σκέψη αλλά μας γυμνάζουν και στην άμιλλα, στη συνεργασία, στη δικαιοσύνη.

Όλο το χρόνο λειτουργεί στο Κατηχητικό μας η Αίθουσα Ψυχαγωγίας εξοπλισμένη με πολλά και όμορφα παιχνίδια. Εκεί μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε, να γνωρίσουμε νέους φίλους και να εξασκήσουμε τα ταλέντα μας.

Πάνω απ’ όλα, μέσα από αυτά, γνωρίζουμε τον πιο καλό μας Φίλο που δεν είναι άλλος από τον Χριστό. Έτσι, μεγαλώνοντας στη ζεστή αγκαλιά της εκκλησίας μας, παίρνουμε τα εφόδια για το ταξίδι της ζωής μας, για να είναι όμορφο και ασφαλές.